Polityka prywatności

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych

  1. Niniejszy dokument określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych Klientów Serwisu LEDolandia.pl (Polityka Prywatności).
  2. Administratorem danych osobowych Klientów w rozumieniu Ustawy o ochronie danych osobowych jest Paweł Szachnowski, zamieszkały przy ul. Mirtowej 20, 51-251 Wrocław, NIP: 8952122559, REGON: 366598360.
  3. Dane osobowe przekazywane nam przez Klientów przetwarzamy w sposób zgodny z zakresem udzielonego przez Klientów zezwolenia oraz wymogami prawa, w szczególności ustawy o ochronie danych osobowych.
  4. Każdy Klient, który przekazał nam swoje dane osobowe ma pełną możliwość dostępu do swoich danych w celu ich weryfikacji, modyfikacji lub też żądania usunięcia.
  5. Sklep nie przekazuje, nie sprzedaje ani nie użycza zgromadzonych danych osobowych Klientów osobom trzecim, chyba że dzieje się to za wyraźną zgodą lub na życzenie Klienta albo na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa w związku z toczącymi się postępowaniami.

Zbieramy dane w kilku celach

  1. Dane naszych Klientów są zbierane i przetwarzane podczas:
    • rejestracji w Serwisie,
    • składania zamówienia,
    • zapisu do newslettera sklepu,
    • tworzenia raportów i analiz związanych z funkcjonowaniem sklepu LEDolandia.pl.
  2. Zbierane dane to: imię ,nazwisko, dane adresowe, e-mail i numer telefonu, hasło.
  3. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz konieczne do realizacji zamówienia.
  4. Dane takie jak imię, nazwisko, adres i numer telefonu są przekazywane do firmy dostawczej w celu dostarczenia przesyłki.

Używamy ciasteczka

  1. Ciasteczka (ang. cookies) są zapisywane na komputerze Klienta przez nasz serwer i dostarczają danych, które
    • utrzymują sesję klienta podczas korzystania ze sklepu LEDolandia.pl,
    • obsługują aktualne zakupy i aktywność klienta w sklepie,
    • dostosowują usługi i treści do indywidualnych potrzeb i preferencji Kupujących,
    • dostarczają danych do ogólnych statystyk dotyczących korzystania przez Kupujących ze sklepu LEDolandia.pl.
  2. Aby w pełni korzystać z funkcjonalności sklepu LEDolandia.pl należy włączyć w przeglądarce internetowej opcję pozwalającą na zapisywanie ciasteczek. Klient w każdej chwili może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej tę opcję, choć musi mieć świadomość, że w niektórych przypadkach wyłączenie może wpłynąć na utrudnienia w korzystaniu z oferty LEDolandia.pl.

Bezpieczeństwo i nasze obowiązki

  1. Dane użytkowników sklepu LEDolandia.pl są bezpieczne. Posiadamy wpis do ewidencji GIODO. Zapewniamy pełną poufność i bezpieczeństwo danych, zgodnie z ustalonym regulaminem i instrukcją bezpieczeństwa dla zbioru danych sklepu LEDolandia.pl.
  2. Zabezpieczenie danych realizowane jest na poziomie wysokim. Oświadczamy, że przetwarzanie danych osobowych naszych Klientów jest powierzone, na podstawie pisemnej umowy zawartej zgodnie z art. 31 Ustawy o ochronie danych osobowych podmiotom świadczącym na rzecz LEDolandia.pl usługi utrzymywania oraz zarządzania Serwisem.
  3. Materiały promocyjne (newsletter) wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Materiały te dotyczą wyłącznie oferty naszego Sklepu.
  4. Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron.

Drogi Kliencie, zawsze masz prawo do...

  1. Każdy Klient ma prawo dostępu do treści swoich danych osobowych, prawo ich poprawiania, uzupełniania oraz prawo żądania zaprzestania przetwarzania danych i ich usunięcia. W tym celu należy wysłać e-mail na adres: biuro@ledolandia.pl lub zadzwonić pod numer telefonu 533815977.
  2. Jeżeli Klient umieszcza w Serwisie jakiekolwiek dane osobowe innych osób (w tym ich imię i nazwisko, adres, numer telefonu lub e-mail), może to uczynić jedynie pod warunkiem nienaruszania przepisów obowiązującego prawa i dóbr osobistych tych osób.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl